Chirurgie

Chirurgia dento-alveolară este o ramură a stomatologiei extrem de importantă și include o serie de intervenții necesare pentru tratamentul eficient al unor afecțiuni orale grave, care nu pot fi abordate prin metode minim invazive.

În special, la această ramură se apelează atunci când pacientul se prezintă cu afecțiuni complicate ce pornesc din sistemul dento-maxilar și pot periclita sănătatea cavității bucale, a dinților sau chiar viața pacientului. Printre aceste afecțiuni se numără:

  • granulate apicale – chist format în urma unei infecții, ca reacție de apărare a organismului
  • molari de minte incluși sau semi-incluși
  • canini incluși
  • extracții dentare dificile
  • apariția abceselor

Cel mai des întâlnit tratament în chirurgia dento-alveolară este extracția dinților. Extracțiile devin necesare atunci când dintele natural nu mai poate fi salvat prin nici o metodă restaurativă. De asemenea, extracția dintelui mai este necesară atunci când în cadrul tratamentelor ortodontice, este nevoie de spațiu pentru a reuși aliniera corectă a dinților.

Pregătirea avansată și continuă a medicului specialist în chirurgie dento-alveolară face ca manopera să fie resmințătă cât mai lin de către pacient iar recuperarea post-operatorie să fie cât mai ușoară. Tehnicile moderne de anestezie, îi conferă un confort psihic pacientului în momentul în care acesta conștientizează că durerea nu mai este un factor de stres.

Chirurgie